Agnès Pe

Agnès Pe
artista
1985 (Lleida, Espanya)
Viu i treballa a Madrid

_______________

Agnès Pe treballa en base al so dels materials, els conceptes i projectes que ella mateixa genera. La seva pràctica artística va més enllà dels límits que proporciona qualsevol gènere o teoria –sempre sota una actitud aclaparadora i una visió de l’excés: tot, o res– i mitjançant els paràmetres de l’apropiació, el radical listening, l’aspecte digital i la plunderphonia. En els seus processos de treball explora noves formes de relació amb els elements que recompon i intenta desvirtuar o alterar els codis normalitzats, a partir de transformar la manera perceptiva de la vida quotidiana, en un intent de subvertir el consens general sobre la “realitat” a través de la ruptura i recontextualització dels codis formals.
Actua sota una premissa antropològica i considera una gran influència la seva educació en els espais i tradicions rurals, així com les estètiques que es generen en els marges de l’establishment, ja siguin aquestes on line o off line, entenent aquestes societats com a organitzadors de comunitats. Li interessa els referents culturals extrems, sigui quina sigui la seva etiqueta i referència i l’aprenentatge i recursos de les investigacions autodidactes i pluridisciplinàries amb la finalitat d’evidenciar dispositius.
Llicenciada en Comunicació Audiovisual (UPV, València) i especialitzada en Cinema, Ràdio i Televisió, va cursar el màster de Comunicació Social (UPF, Barcelona), en el qual es va especialitzar en media psychology i mitjans digitals. La seva constant recerca acadèmica i no acadèmica l’ha portat a residir a ciutats com València, Bilbao, Mèxic DF, Barcelona, Madrid o Buenos Aires. Ha realitzat concerts a Tabakalera (Donostia), Macba (Barcelona), CA2M (Móstoles, Madrid), Larraskito (Bilbao) o Centre Azkuna (Bilbao), havent editat discos en netlabels i segells internacionals. Una constant investigació autodidacta en musicologia l’ha portat a celebrar nombroses sessions d’audicions i concerts en diverses ciutats i participar de forma assídua al festival de música estranya Zarata Fest (Bilbao).
Quant a la faceta cinematogràfica, cal destacar la ficció documentada TORRE (2012), exhibida en diferents festivals i programes de cinema experimental: Cinema per Venir (València), Fissures Fílmiques (Múrcia) o Pantalla Fantasma (Bilbao). En 2017 se li va atorgar la beca de residència i intercanvi d’El Ranchito-Argentina (Escorxador Madrid – AECID) amb el projecte No matéis a Juang Fu, un projecte de recerca en basars de productes xinesos. Actualment condueix l’espai radiofònic Mitt paté a Radio On Berlin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Control * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.