Crim d'Aspa

>> Un any després >>

21 de gener de 2017

Un caçador mata a trets al cap dos agents rurals a Aspa


Un caçador de 28 anys, veí de Vacarisses (Vallès Occidental) acaba amb la vida de dos agents rurals lleidatans a qui dispara, de forma intencionada, quan aquests efectuaven un control rutinari en un vedat de caça d’Aspa
Així t'ho vam explicar a SEGRE


Si segueixes a la dreta, la notícia de Lleida TVEls agents

Francesc Xavier Ribes

43 anys, Soses

Casat i pare d’un nen de 10 anys, estava adscrit a l’equip dels Agents Rurals del Segrià. Veí de Soses, vivia amb la seua família a Lleida ciutat i era un veterà del cos mediambiental. Havia estat delegat de Comissions Obreres entre els anys 2012 i 2014 i els seus companys en ressalten l’experiència en la prevenció d’incendis en línies elèctriques i a la via del tren al tram de Vinaixa. També destacava per la seua tasca en el programa EduCAR, de formació i sensibilització ambiental als escolars de la comarca.


David Iglesias

39 anys, Lleida

Casat i pare d’una nena de set anys. Vivia amb la seua família a Alcoletge. Formava part de l’equip d’Agents Rurals de l’Urgell, encara que el 21 de gener havia estat requerit per fer de reforç en controls de caça al Segrià. Era membre de la delegació de CCOO i, de fet, era el nou delegat des del mes de desembre de l’any passat, càrrec en el qual havia de ser ratificat la setmana següent. Fonts properes assenyalen que Iglesias també destacava com un bon educador ambiental davant dels més petits amb la divulgació de les tasques del cos forestal a les escoles de l’Urgell.

El caçador

Ismael Rodríguez Clemente

28 anys

El caçador, un jove de 28 anys veí de Vacarisses amb feina estable i parella, va disparar tres trets al cap dels agents. Rodríguez és un gran aficionat a la caça, segons mostren les fotos que té penjades a les xarxes socials. El dia dels fets caçava tords amb una escopeta llarga, del tipus Benelli, de la qual no tenia el permís necessari en vigència. ja havia estat multat almenys dos vegades per haver infringit la normativa de caça


Autor confés del doble crim dels agents rurals a Aspa, és seguidor de diversos grups d’ultradreta i defensor de la unitat d’Espanya, fins al punt que ha compartit diversos missatges al seu perfil de Facebook de marcat to antiindependentista.
Així va ser la reconstrucció dels fets

Reaccions

Comiat


Imatges

Clica a les imatges per veure l'àlbum

Cronologia

El seguiment de SEGRE


Gener de 2017Cronologia

El seguiment de SEGRE


Comença l'acció judicialCronologia

El seguiment de SEGRE


Surten noves dades a la llumUn any després dels fets

el cas està pendent de judiciComparteix aquest interactiu